Galerija

Galerija

NS Križ nasljednik je NS Ivanić Grad od 12. 9. 2000. godine. NS teritorijalno obuhvaća šest klubova na području općine Križ, dva kluba općine Kloštar Ivanić i jedan klub iz grada Ivanić-Grada. U središtu danas djeluje sedam klubova velikog nogometa i jedan malonogometni klub. NK “Naftaš Ivanić” također pripada u središte, no preuzimanjem NK TSK-a iz Topolovca sjedište ima na području Sisačkomoslavačke županije. Ekipa limača natječe se u NSZŽ.
Klubovi koji su danas aktivni su: NK “Naftaš Ivanić” Ivanić-Grad, NK “Kloštar”, Kloštar Ivanić, NK “Sloga”, Novoselec-Križ, NK “Mladost”, Obedišće, NK “Jedinstvo”, Rečica Kriška, NK “Milka Trnina”, Vezišće, NK “Lipovec”, Lipovec konjski, NK Graničar Sloga, Križ i MNK “Križ” iz Križa. Vrijedno je spomenuti klubove koji trenutno nisu aktivni, a bili su u razdoblju od II. svjetskog rata pa do 2001. godine na ovim prostorima. To su: NK “Udarnik”, Okešinec, NK “Komunalac”, Križ, NK “Omladinac”, Konščani, NK “Nafta”, Graberje, NK “Jedinstvo”, Bunjani, NK “Posavec”, Breška Zelina, NK “Posavina”, Dubrovčak Lijevi, NK “Lonja”, Lonja Ivanić.
Može se zaključiti da ovi prostori imaju bogatu tradiciju igranja nogometa. 

U aktivnim klubovima natječe se dvadeset osam ekipa po uzrastima od limača do veterana s registriranih 598 igrača. Skupštinu NS čine po dva delegata iz svakog kluba, te po jedan iz Odbora sudaca, Odbora delegata i Odbora trenera. Rad se odvija preko Izvršnog odbora u sastavu: Ivica Mađer, predsjednik, dva dopredsjednika, Ivica Pavetić i Mato Zdero, te članovi IO: Ivica Nižetić, Ranko Bertović, Ivica Mraović, Tona Cvek, Dražen Kucelj i predstavnik NK “Naftaš Ivanića”. Nadzorni odbor je u sastavu: Tihomir Tičak, predsjednik i dva člana: Božidar Cičević i Jasmin Gambiroža.
Tajnik NS je Ivica Mihelja. U NS djeluje Odbor sudaca. Odbor delegata i Odbor trenera. NS vodi natjecanje u II. ZNL istok u kojoj se natječu klubovi četiri središta istočnog dijela naše županije i do prošle sezone vodilo je natjecanje u ligi mladeži. Redovno se odigrava i kup natjecanje za seniore i juniore. Preko svojih delegata aktivno sudjeluje u radu županijskih tijela.
Pred sadašnjim vodstvom zadatak je posvetiti više pažnje u radu s mladima u pogledu kvalitete i masovnosti, kako bi omogućili zdraviju i kvalitetniju budućnost.

Križ

Previous slide
Next slide

Ivanić-Grad

Kloštar Ivanić

Obedišće

Previous slide
Next slide

Vežišće

Previous slide
Next slide